Alles komt samen op ParkCity Live. De beleving van popmuziek, dance, acts, kunst & cultuur in één dynamisch openluchtfestival. Twee dagen vol ontdekkingen, met gevestigde namen, actuele trends en entertainment waaronder travestie Lola. Hoewel het na het parkeren in de aangewezen parkeergarage even zoeken was na de juiste looproute richting het festivalterrein blijkt het festival terrein midden in de bewoonde wereld een overzichtelijk karakter te hebben.

De oranje uitgedoste fans op de groene grasmat van het idyllische park verraden dat er ’s avonds door Holland gestreden zal gaan worden om een plek in de halve finale van het WK voetbal. Zover is het nog niet. Eerst wordt het publiek getrakteerd op een prachtige line-up. Na het energieke optreden van Phoenix’ Ashes, Winnaar “We Aar Bek”, is Bloyatop aan de beurt. Er staan inmiddels lange rijen voor de ingang en het Bekkerveld staat al goed vol. De eerste groepjes kinderen vermaken zich op de klimtoestellen en ander er is divers ander kindervermaak. Het festival straalt een prettige voor ieder wat wils, voor jong en oud uit.

Douwe Bob en z’n publiek krijgen te maken met de eerste miezerregen. “De zon gaat weer schijnen, ik voel het aan mijn water”, aldus de zanger vanaf het overdekte podium. Blaudzun heeft inderdaad het geluk van een zon overgoten set. Hij baalt dan weer dat hij in de schaduw staat en het publiek knus in de warme zon. Discomonster ‘De Staat’ rockt er flink op los en het publiek gaat er goed in mee. Ondanks het hak- en stampwerk van de heren kunnen ze de regenwolken niet verdrijven en worden de bezoekers overgoten door een hoosbui. De grote parachute op het midden van het terrein biedt uitkomst. Anderen verschuilen zich onder een paraplu of hijsen zich in een poncho. Het mag de pret niet drukken.

De harde kern van Racoon en de vele liefhebbers trotseren het weer en genieten van een degelijk optreden. Als The Opposites het podium betreden is het weer wat rustiger, hun optreden allerminst. Met een vette show weten ze het publiek massaal in beweging te krijgen en zo veranderd de grasmat in een modderpoel. Met een goed uitgekiend einde schakelt de organisatie over naar Nederland 1 en verschijnen de 11 spelers van Oranje op het grote ledscherm. Tijd voor ‘dé hoofdact’. Het druilige weer, de technische storingen en misschien ook wel het matige spel doen veel bezoekers toch besluiten huiswaarts te keren. Nog even een foto van de DJ’s op de mainstage die de pauze vullen en ook ik ga naar huis. Morgen weer een dag.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: