Afgelopen week maakten de internationale top dj Nicky Romero en ID&T oprichter Duncan Stutterheim bekend dat zij zich als ambassadeurs verbinden aan de stichting 10,000 HOURS. Deze stichting inspireert danceliefhebbers in Nederland en daarbuiten om hun tijd te doneren en daarmee iets goeds te doen voor een ander. Als ambassadeurs van 10,000 HOURS roepen de twee hun achterban tot het doen van vrijwilligerswerk via 10,000 HOURS. Nicky Romero trapte op 1 juli zijn ambassadeurschap af met een eigen vrijwilligersdag.

Als ambassadeurs van 10,000 HOURS zijn Duncan Stutterheim en Nicky Romero het gezicht van de stichting. Zij stellen zich het doel bezoekers van dance evenementen te inspireren tot het doen van vrijwilligerswerk. Nicky Romero vindt het belangrijk om jongeren te inspireren: “Het spreekt mij aan dat met 10,000 HOURS je zelf echt iets bijdraagt, in plaats van iets financieel te steunen. Als artiest heb ik de mogelijkheid veel mensen te bereiken en zo samen met mijn fans iets te doen waar je andere mensen blij mee maakt. ID&T oprichter Duncan Stutterheim hielp mee tijdens de Sensation Vrijwilligersdag in Amsterdam en is trots op het internationale samenwerking tussen Sensation en 10,000 HOURS: “Met 10,000 HOURS deelt Sensation meer dan muziek en feesten alleen. Mijn overtuiging is dat elk bedrijf iets kan doen voor de maatschappij en het milieu, al is het maar iets kleins. Doe het als je de kans hebt om iets terug te geven. En als iedereen dat doet, maken we samen een groot verschil.” In de korte documentaire ‘Celebrate Life’ is te zien hoe de duurzaamheidsgeest van ID&T zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Nicky Romero organiseerde als ambassadeur op dinsdag 1 juli een eigen vrijwilligersdag. Tien fans vrolijkten samen met Nicky Romero een gezinsvervangend huis op met een bezoek. De kamers van de jongeren met een verstandelijke beperking krijgen hier een opknapbeurt. Niet zo maar één; samen met graffitikunstenaar ROYALSTEEZ maakten Nicky Romero en fans kunstwerken.

Wereldwijd inspireert 10,000 HOURS jonge mensen om tijd te doneren en iets goeds te doen voor een ander. In samenwerking met festivals en dj’s organiseert 10,000 HOURS vrijwilligersdagen. Van het renoveren van speelplaatsen voor kinderen met een verstandelijke beperking, tot het bieden van een helpende hand in verzorgingshuizen voor ouderen. Geïnspireerd door de positieve sfeer onder bezoekers van dancefestivals, ontstond in 2010 het idee om krachten te bundelen en gezamenlijk tijd te doneren aan het milieu en maatschappelijke organisaties die het hard nodig hebben. Bezoekers van onder andere Mysteryland, Sensation en Solar kregen hierdoor de kans iets bij te dragen aan de omgeving van het feest. Gedoneerde uren worden opgeteld en inmiddels staat de teller al ruim boven de 17,000 uur. Het doel is om zo snel mogelijk de volgende 10,000 uur vrijwilligerswerk te halen.

Nicky Romero, echte naam Nick Rotteveel, is naast dj en producer ook eigenaar van zijn eigen label, Protocol Recordings. In oktober 2013 werd hij door housemuziekliefhebbers als nummer zeven dj van de wereld gerangschikt in de jaarlijkse DJ Mag Top 100. Nicky Romero werkt samen met dj’s als Tiësto, David Guetta, Hardwell en Avicii. In 2012 behaalde hij met zijn single ‘I could be the one’ een nummer 1 positie in de Britse hitchart. Op zaterdag 5 juli treedt hij op tijdens Sensation in de Amsterdam ArenA.

Deel: