Het WK is in volle gang en daar hoort een lekker Braziliaans nummertje bij! Basement Jaxx heeft een nieuwe versie gemaakt van hun Ibiza anthem ‘Mermaid of Salinas’. Het nieuwe nummer heet ‘Sereia de Bahia’ en wordt gezongen door de Engels-Braziliaanse zangeres Nina Miranda. De samenwerking met de in Londen woonachtige Nina Miranda is niet verwonderlijk, aangezien Basement Jaxx-percussionist Oli Savill eerder deel uitmaakte van de Afro-Brazilian supergroep Da Lata, waar Miranda ook enige tijd als zangeres deel van uit maakte. Naast Savill (o.a. ex Pet Shop Boys) en Miranda (ex Smoke City, Robert Miles, Nitin Sawhney, Cirque du Soleil, Bebel Gilberto, Jah Wobble), maakten en maken ook artiesten als Mike Lindup (Level 42), Carl Smith (Stomp), Lilliana Chachian (Pet Shop Boys, Negrocan) en Chris Franck (Ernest Ranglin, Smoke City) deel uit van Da Lata.

Het is vier jaar geleden dat het Engelse duo Basement Jaxx met een officiële release kwam. Nadat ze in die vier jaar filmmuziek en een orkestraal album hebben gemaakt, maakt de band zich nu klaar voor hun nieuwe album. Het album zal op 25 augustus verschijnen.

Basement Jaxx begon in 1994 op het Atlantic Jaxx-label en brak in 1999 door bij het grote publiek met het album ‘Remedy’ en de hits ‘Rendez-Vu’ en ‘Red alert’. Opvolger ‘Rooty’ bracht ons ‘Romeo’ en ‘Where’s your head at’. In 2006 speelden ze onder anderen in het voorprogramma van Robbie Williams’ Europese tour Close Encounters, die hen ook naar de Amsterdam ArenA bracht. Op 22 augustus 2009 trad Basement Jaxx op in de Grolsch tent van Lowlands, het laatste wat Nederland de band hoorde, tot nu!

Deel: