Shary-An gaat dit jaar Nederland vertegenwoordigen op de WorldPride in Toronto. De openlijk lesbische zangeres is als enige Nederlandse artiest door de organisatie van Pride Toronto in samenwerking met de Nederlandse vertegenwoordiging in Canada uitgenodigd. Shary-An treedt op 28 juni op in de Allan Gardens tussen internationale sterren als Carly Rae Jepsen, Boy George en Melissa Etheridge. Pride Toronto trekt jaarlijks ruim 1,2 miljoen mensen. Dit jaar wordt het dubbele aantal bezoekers verwacht, doordat Pride Toronto de WorldPride, die dit jaar voor het eerst in Noord-Amerika zal plaatsvinden, mag hosten.

Shary-An zal bovendien ook deelnemen aan de Pride-parade op 29 juni. Zij zingt het publiek toe vanaf de Nederlandse wagen.

WorldPride is in het leven geroepen om de geschiedenis, moed, diversiteit en toekomst van lesbische & gay gemeenschap wereldwijd te vieren. Pride Toronto is een non-profit organisatie die jaarlijks de Pride Week, één van de belangrijkste cultuurfestivals van Canada, organiseert.

Shary-An brak bij het grote publiek door in 2011 door haar deelname aan ‘The Voice Of Holland’, maar sindsdien scoorde ze diverse grote radio-hits met ‘Read my Book’ en ‘Never played the bass’ en bracht in 2011 ook haar debuutalbum uit ‘ Love me for who I am’, allen geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse ( Sven Hammond Soul). In 2012 schitterde ze in de muzikale theatervoorstelling ‘One Moment In Time’. Winter 2013 werd ze het gezicht van Chocomel en zong ze het nummer ‘Can’t live without’. Ook was en is Shary-An samen met Krystl en Lange Frans coach in het Tv-programma Buma Music Academy en toerde ze samen met Sven Hammond Soul door het land met de ‘Try my love’- theatertour. Medio augustus wordt haar nieuwste single uitgebracht door Cloud 9 Music.

Deel: