De Belgische elektropunkband Compact Disk Dummies begint de zomer met twee gloednieuwe remixes, namelijk met ‘Perfect Match’ van landgenoten Triggerfinger en de ‘The Reeling’, afkomstig van de vorig jaar verschenen EP ‘Mess With Us’. De twee remixes zijn alleen gratis te downloaden voor de kaartkopers van de eerste Compact Disk Dummies clubshow op donderdag 9 oktober in Paradiso.

De uit Kortrijk afkomstige broers Lennert en Janus Coorevits a.k.a. Compact Disk Dummies brengen elektropunk in de Belgische traditie van Goose, The Subs en Front 242. Na de winst van Humo’s Rock Rally in 2012, volgde een jaar later debuut-EP ‘Mess With Us’. CDD’s combinatie van harde baslijnen, snoeiende gitaren en een compleet arsenaal aan samples vallen in goede aarde bij de media: “De loodzware beats en de manische poses van hun krullenbol – een rockster in het diepst van z’n gedachten – waren aanstekelijker dan de vogelgriep.”, aldus De Morgen. Na België en Frankrijk is ook Nederland langzaam in de ban aan het raken van de moddervette elektropunk van CDD.

Deze komende maanden is CDD op diverse festivals – waaronder Welcome To The Village en Werfpop – te zien, om vervolgens helemaal klaar te zijn voor de eerste clubshow in Nederland. Om ervoor te zorgen dat ook alle aanwezigen er klaar voor zijn om dit debuut op 9 oktober in Paradiso mee te maken, geven de gebroeders Coorevits alle kaartkopers hun splinternieuwe remix ‘The Reeling’ en hun geheel eigen versie van Triggerfingers ‘Perfect Match’ cadeau.

Deel: