Op de redactie van Maxazine druppelen de nieuwtjes binnen over de formatie van een nieuwe supergroep. Een supergroep is een band die geformeerd is uit muzikanten die hun sporen al eerder verdiend hebben. Vaak wordt een supergroep voor een bepaalde gelegenheid bij elkaar gebracht. Voorbeelden zijn ondermeer Asia, Audioslave, The Dirty Mac, Powerstation en recentelijk nog Superheavy. Vanaf eind van deze maand kunnen we er daar nog een aan toevoegen.

Dmitri Coats van OFF! zal samen met Alian Johannes (Queens of the Stone age) en zowel Matt Cameron als Ben Shepherd (Soundgarden) een nieuwe band vormen en hebben zelfs al plannen voor een heel album.

“We hebben nog geen naam voor de groep en ook nog geen noot aan muziek, maar we hebben door onze gesprekken al inspiratie voor zeker tien nummers”. aldus Dmitri Coats. “De rolverdeling is al gemaakt en ik zal de zang voor mijn rekening nemen, met natuurlijk ook een belangrijke zangrol voor Alain”

De samenstelling is via internet tot stand gekomen toen de heren onderling aan het gissen waren naar elkaars nieuwe werk. De supergroep in wording heeft inmiddels beloofd om voor het einde van het jaar met een album te komen. Wij zijn supernieuwsgierig geworden.

Deel: