Megadeth vervangen bleek lastiger dan verwacht en daarom heeft de organisatie van Graspop gekozen voor een alternatieve oplossing. Black Sabbath sluit op zondag 29 juni het festival af op Main Stage 1 en Rob Zombie wordt gepromoveerd tot headliner op Main Stage 2. Afgaand op hun memorabele set op GMM2011 kunnen we weer verwachten dat er een betoverende shock rock show wordt neergezet. Na het optreden van Black Sabbath heeft Graspop nog een verrassing in petto die het perfecte orgelpunt moet plaatsen op de Supersized Metal Experience van de 19e editie.

Vorige week kreeg de organisatie het bericht dat Lynch Mob zijn volledige Europese tour heeft moeten annuleren. Maar ze zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben inmiddels een uitstekende vervanger gevonden: de Duitse power metal formatie Primal Fear. Zij waren heel enthousiast om de vrijgekomen plek op de affiche te vullen. Primal Fear speelt op vrijdag 27 juni op Main Stage 2.

Verder hebben Gojira en Gamma Ray van plaats gewisseld omdat Gojira anders niet tijdig in Dessel zou geraken. Gamma Ray speelt nu van 15u50 tot 16u40 op Main Stage 2 en Gojira speelt van 16u50 tot 17u40 op Main Stage 1.

Deel: