Een reünie van The Kinks; gedurende lange tijd werd dit onmogelijk geacht. De broers Ray en Dave Davies konden elkaar niet luchten of zien. Jarenlang communiceerden ze alleen maar via email, en zodra er geruchten rond gingen dat er een reünie op komst was, dan verwees een van de twee deze naar het land der fabelen. Maar nu… misschien…. lijkt het erop dat het toch gaat gebeuren. Volgens een Britse krant heeft Ray Davies verteld dat hij en zijn broer elkaar eindelijk hebben ontmoet en hebben gepraat over een mogelijke Kinks reünie.

“Ik heb Dave vorige week ontmoet en de mogelijkheid om weer bij elkaar te komen besproken”, vertelde Ray. “We hebben ook een paar keer via de telefoon met elkaar gepraat en elkaar gemaild. Hij is bezig met nieuwe songs, maar ik zou het erg leuk vinden om weer met hem de pen ter hande te nemen en samen songs te gaan schrijven. We zijn het er beiden over eens dat we geen tournee willen gaan houden met alleen maar oud werk of oude hits, het moet iets nieuws worden. Dave en ik hebben elkaar ontmoet, maar er is nog geen zekerheid”, aldus Ray Davies.

Blijkbaar hebben de Davies broers hun geschillen bijgelegd omtrendt de nieuwe Kinks musical ‘Sunny Afternoon’, de musical die eerder dit jaar haar premiére had. Naar wat blijkt heeft Ray Davies meegewerkt een het script en de muziek; Dave zag de show en vond het leuk. Begin dit jaar hebben Ray, Dave, en de band’s originele drummer Mick Avory laten weten dat een reünie er aan zat te komen, al voegde Dave er aan toe dat hij niet wilde dat de nalatenschap van The Kinks verzuurd zou worden door twee miserabele, oude mannen die het alleen maar voor het geld doen. Kinks bassist Pete Quaife overleed in 2010.

Deel: