De Beastie Boys hebben de rechtszaak die ze hadden aangespannen tegen Monster Energy vanwege het onrechtmatig gebruik van hun muziek gewonnen. Afgelopen week stond Adam ‘Ad-Rock’ Horovitz voor de rechter in het Thurgood Marshall United States Courthouse in New York City om de band te vertegenwoordigen. Monster Energy gaf toe dat ze fout zaten, ze hadden de tracks ‘Sabotage’, ‘Pass the Mic’, ‘Make Some Noise’, ‘So What’Cha Want’ en ‘Looking Down the Barrel of a Gun’ gebruikt voor reclamedoeleinden. Diamond en Horovitz wilden 2 miljoen dollar schadevergoeding, Monster Energy vond 125.000 dollar wel genoeg. De juristen kozen de kant van de bandleden en legden Monster Energy een boete van 1,7 miljoen dollar op.

In 2012 diende de Beastie Boys al een rechtszaak in tegen Monster omdat zij “opzettelijk, kwaadwillig, en onderdrukkend” stukken van de muziek van de band zouden hebben gebruikt voor promotievideo’s en een snowboard evenement genaamd Ruckus in the Rockies. De advertentie suggereerde zelfs dat de band persoonlijk betrokken zou zijn bij het evenement. De rechtszaak betrof een definitief bevel tegen het gebruik van hun muziek en een wettelijke schadevergoeding van $150.000 per overtreding.

Beastie Boy Adam ‘MCA’ Yauch had in zijn testament laten opnemen dat hij absoluut niet wilde dat zijn muziek zou worden gebruikt voor reclamedoeleinden. Zijn collega bandleden zijn dit nagekomen, in toevoeging tot de rechtszaak tegen Monster trof de band wettelijke maatregelen tegen de feministische speelgoedfabrikant GoldieBlox, dit nadat het bedrijf een parodie op het Beastie Boys nummer ‘Girls’ had gebruikt in een commercial.

Deel: