Net als de afgelopen jaren, zijn ruim voor het Solar Weekend Festival alle Holiday Tickets, die toegang geven tot het volledige festival en de strandcamping van 31 juli tot en met 3 augustus, compleet uitverkocht. Dat maakte organisatie Extrema gisteren bekend. Het creatieve festival Solar Weekend vindt dit jaar voor de tiende maal plaats aan de Maasplassen bij Roermond. De Holiday Tickets voor Solar’s Strandcamping zijn volledig uitverkocht, alleen CJP biedt nog enkele Holiday Tickets aan.

Solar Weekend is al jaren gevestigd aan de Maasplassen in Roermond. Het knusse, groene terrein rondom de grote recreatieplas geeft ruimte aan maar liefst 27.000 festivalbezoekers per dag en 13.500 campingbezoekers. In de tien jaar dat Solar Weekend bestaat, is het uitgegroeid van een vooruitstrevend initiatief tot misschien wel het meest creatieve en kleurrijke festival van Nederland en omstreken. De creativiteit uit zich onder meer in het samen met de kunstenaars gebouwde, prachtige festivalterrein.

Solar Weekend Festival staat bekend om haar gevarieerde, brede muziekprogramma. De alom aanwezige creativiteit komt terug in de programmering, die verspreid over acht podia enorm breed gaat, van dampende house tot diepe techno en van energieke hiphop tot klassiek en jazz. Dat betekent namen als Boys Noize, Hans Teeuwen & The Painkillers, Hercules & Love Affair, I Am Legion, Joris Voorn en Hudson Mohawke op de twee hoofddagen en natuurlijk ook op de feestjes op de camping.

Deel: