Het wordt geheid een drukke, bruisende zomer voor de Vlaamse latin-diva Belle Perez met tal van optredens in Nederland en Vlaanderen en haar vijftienjarig jubileum op komst. Om dit zomeroffensief te completeren, brengt Belle de gloednieuwe single Vayamundo uit. “Vayamundo ligt mij na aan het hart”, vertelt Belle. “Het is een nummer met een boodschap. Vayamundo betekent ‘Ga en ontdek de wereld’.” De zomersingle is de voorloper van een album dat Perez later dit jaar uitbrengt ter ere van haar vijftienjarig bestaan als artiest. Vayamundo is een mix van Spaans en Engels, met veel gitaren en temperament. De single is vanaf 31 mei verkrijgbaar via iTunes.

Belle PerezVayamundo is een typisch latin-nummer in een heerlijke, zomerse sfeer. De song roept een vakantiegevoel op en gaat over de liefde, het leven en de wereld ontdekken. Belle Perez: “Vayamundo is een ode aan geluk; een opgewekt nummer dat mensen inspireert om vrolijk te worden. Net als bijvoorbeeld de wereldwijde hit Happy van Pharrell Williams.”

De zomer wordt pittig en hot voor Belle met haar vele live performances. Belle Perez: “Ik ben helemaal klaar voor een knallende zomer! Ik ben een live performer in hart en nieren, dus ik kijk enorm uit naar de vele optredens die gepland staan. Vijftien jaar op het podium is toch een mijlpaal in mijn carrière. En die vier ik graag, samen met mijn fans, in mijn eigen typerende stijl: warm, swingend en met passie!”

Vayamundo wordt ook het themalied van een gelijknamige Vlaamse organisatie. Deze organisatie maakt, in samenwerking met Steunpunt Vakantieparticipatie, vakanties mogelijk voor mensen die drempels moeten overwinnen en biedt leuke én zinvolle vrijetijdsbesteding. “Een prachtig concept, waar ik honderd procent achtersta,” aldus Belle Perez.

Deel: