In november vorig jaar werd hier op Maxazine al bevestigd dat de reünie van Culture Club een feit is en dat er zelfs een nieuw album in de planning zit. Deze week werden de data bekend gemaakt en is de voorverkoop inmiddels begonnen.
Het is alweer 15 jaar geleden dat de originele bezetting met elkaar gemusiceerd hebben maar dit jaar gaat het weer gebeuren.

De Grammy Award winnaars hebben meer dan 100 miljoen singles en 50 miljoen albums verkocht, waardoor ze als één van de grootste popgroepen uit de jaren 1980 worden gezien. De band bestaat nog steeds uit Mikey Craig (basgitaar),Roy Hay (gitaar en keyboards), Jon Moss (drums en percussie) en flamboyante frontman Boy George (zang).

De tour zal op 1 december starten in Glasgow en zal daarna twee weken lang bijna dagelijks door Groot-Brittannië trekken. Of ook het vaste land een aantal concerten kan verwachten zal afhangen van de kaartverkoop die maandag gestart is. Culture Club zal op deze tour samen Alison Moyet gaan optreden. Deze bijzondere zangeres werd natuurlijk bekend door haar aandeel in Yahzoo maar vooral als soloartiest verkocht ze ruim 20 miljoen platen inclusief haar vorig jaar uitgebrachte electro-album “The Minutes”.

Voorafgaand aan deze live- data zal Culture Club de studio in gaan om nieuw materiaal op te nemen met producer Youth (Paul McCartney , The Verve, Embrace) voor een album dat begin 2015 gepland staat.

Deel: