Naar aanleiding van de door MUTE Records uitgebrachte deluxe re-issue van “Intoxicated Man / Pink Elephants”, die respectievelijk in 1995 en 1997 werden geproduceerd door Mick Harvey, zal de ex-Bad Seed een aantal speciale Europese shows verzorgen.

“Intoxicated Man: Mick Harvey performs the Songs of Serge Gainsbourg”. Vier concertdata met o.a. shows in Londen’s Union Chapel, het Primavera Sound Festival in Barcelona en een bijzondere show in het Theaters Tilburg op 14 juni a.s. met Janne Schra en DJ Guuzbourg als speciale gasten.

De albums werden alom geprezen en het materiaal werd gezien als beste engelstalige interpretaties van Gainsbourg. Ze zorgde voor een beter begrip van het werk van Serge Gainsbourg in engelstalige landen, de Verenigde Staten in het bijzonder. Harvey vond destijds dat de albums voor zich spraken en deed derhalve geen shows.

Bijna 20 later later zal Harvey alsnog een tribute brengen aan het werk van Serge Gainsbourg met een all-star cast, die elke show uniek zal maken, gebruik makend van strijkers en gast vocalisten.

Deel: