RiotReena StopReverse_cDe Belgische Naomi Sijmons, de echte naam van Reena Riot, is in 1987 geboren in een muzikale familie. Haar vader was bassist bij The Scabs en al op haar vijfde kreeg ze een mini-Gibson van hem. Na een muzikale opleiding, o.m. op het CodArts in Rotterdam, en diverse bandjes heeft zij in 2007 met Reena Riot haar eigen richting gevonden. Je zou haar muzikale stijl kunnen omschrijving als singer-songwriter met een flinke dosis blues en rock.

Met de EP “Stop / Reverse” is nu haar tweede cd verschenen. Het bestaat uit vijf zelfgeschreven nummers, waarop zij wordt begeleid door Jan Myny (gitaar), PJ Seaux (bas, Wurlitzer) en Antoni Foscez (drums, percussie). De vijf songs zijn stuk voor stuk sterk te noemen; ze getuigen van Reena’s kwaliteiten op het gebied van tekst en muziek. Ieder nummer heeft een verhaal en een bepaalde diepgang. En dit alles wordt verpakt in prachtige muziek door een prima band.

De laatste jaren laten een opgang zien van singer-songwriters en die logenstraffen de bewering dat er tegenwoordig alleen nog maar ‘laboratoriummuziek’ wordt gemaakt. Reena Riot is hier ook een voorbeeld van en ze is wat mij betreft tussen al het talent zelfs nog een van de beste. (Hendrix 71) ( 8 / 10 )

Deel: