Zangeres Laetitia Gerards is de winnares van de derde Concertgebouw Young Talent Award. Deze prijs voor jong talent wordt uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 9 september 2014. Tijdens dit besloten galadiner wordt tevens de Concertgebouw Prijs overhandigd aan niemand minder dan de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma.

Laetitia Gerards (1993) is tweedejaars student klassieke solozang aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft al regelmatig concerten in binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2013 won Laetitia de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. In december van dat jaar vertolkte ze de rol van Maria in West Side Story, de succesvolle productie ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw.

Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award hoopt de organisatie Laetitia Gerards te kunnen ondersteunen bij haar professionele ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van €5.000,-. Eerdere winnaars van de prijs waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011) en violiste Noa Wildschut (2013). “De Young Talent Award geeft jong muzikaal talent de kans uit te groeien tot internationale sterren”, aldus mede-organisator Maarten van Berckel.

Foto (c) Bas Czerwinski

Deel: