Mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof, Dutch Blues Award 2010 winnaar voor mondharmonica heeft zijn droom waargemaakt. Zijn langverwachte soloalbum ‘Gait’ is sinds kort uit. Kromhof, in het verleden ondermeer bekend van the Mill Street Blues Band heeft ook samengewerkt met onder andere J.W. Roy, Dede Priest en The Shiner Twins. Al jaren is hij de vaste mondharmonicaspeler van de Zeeuwse groep Champagne Charlie en is hij een veel gevraagd gast- en sessiemuzikant, hij is op veel CD producties te horen.

Op zijn zevende leerde hij van zijn moeder mondharmonica spelen en sindsdien liet het kleine blaasinstrument hem niet meer los. Als tiener hoorde hij een plaat van Lightnin’ Hopkins en direct vormde deze muziek zijn bron en liet hij zich verder inspireren door “old school” harmonicablazers als Big Walter Horton en DeFord Bailey. Gespecialiseerd in oude, vaak akoestische harmonica blues wordt zijn stijl gekenmerkt door rijke emotionele en indringende klanken waarbij opvalt dat Kromhof altijd ten dienste van de muziek zelf speelt. En dan is er nu de tijd voor een langgekoesterde wens; een solo CD.

Een keur aan internationale muzikanten heeft aan zijn album meegewerkt; Champagne Charlie, Qeaux Qeaux Jones, Tom Mank & Sera Smolden (USA), Bruno Deneckere (B), Richard van Bergen & Jac Hustinx en Ries de Vuyst. De CD is ondermeer verkrijgbaar op www.gaitkleinkromhof.nl

Deel: