Wat The Rolling Stones doen kan de Haagse the Shane ook, dachten ze. Roemruchte tijden uit de jaren zestig van de vorige eeuw van clubs als de Marathon, Club 192 en de Houtrust rotonde herleefden in een bomvol Uithof Music Center in Den Haag, alwaar na 46 jaar de band The Shane weer eens een optreden gaf. Bijeengebracht door Facebook kwamen de oud-bandleden van heinde en verre naar Den Haag om daar te repeteren en eenmalig op te treden. Bram van Steenbergen (basgitaar) uit Californië, USA, Frank Kalshoven (drums) uit Italië en Carl Ter Hennepe (gitaar) uit Duitsland. Fokke Openty (gitaar) en Aad den Burger(zang) wonen nog wel in de buurt.

In 1967 tekende de band op het Decca label en maakte de groep furore met de single “Lady Bountiful” en was hiermee ook op TV te zien, de clip hiervan is nog op You Tube te zien, absoluut hilarisch door de bijzondere moves van zanger Aad. De zaal was afgeladen vol met enthousiast publiek en fans van vroeger, veel oude bekende collega’s uit bands als the Motions, Q65 en Shocking Blue waren aanwezig en het werd een ouderwetse happening tot in de kleine uurtjes. Nostalgie viert hoogtij, dat ook zeker te merken is aan de vele 60-ties evenementen die weer terug zijn in zaal Hijdra in Den Haag en zomers op de boulevard van Kijkduin.

Het repertoire van The Shane bestond uit, op enthousiast gebrachte wijze van eigen vertolkingen van de hits van grote groepen van weleer en natuurlijk werden de eigen songs niet vergeten.

Deel: