Het Zomerparkfeest in Venlo heeft vijftien nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. Kensington, PAUS, Kadavar, Tommy Castro and The Painkillers, Flip en de Noormannen, Bongo Botrako, Larry and his Flask, Town of Saints, Strange Comedy, Palenke Soultribe, Thomas Azier, Jan van Hooff, Acid Mothers Temple, Humorlab met Sibe Doosje en Parne Gadje spelen in augustus in het Julianapark.

Kensington is ongetwijfeld de grootste rockband van Nederland op dit moment. Vorige week was de band nog een van de acts die per helikopter alle bevrijdingsfestivals afreisde. Kensington is op vrijdag de afsluiter op het hoofdpodium.

Daarnaast staan er ook weer de nodige internationale namen op het affiche. PAUS is een Portugese band met twee drummers met baarden. Hun muziek is hard met veel dynamiek. Ook stevig is de progressieve hardrock van de Oosterburen Kadavar. Referenties: Black Sabbath en Hawkind. TommyCastro and The Painkillers uit de VS maakt onvervalste rhythm & blues en Larry and his Flask grijpt ook terug naar Amerikaanse tradities met hun opgepompte bluegrass. Palenke Soultribe uit Colombia pakt het feestelijker aan en maakt de cumbia uit hun land weer modern met dance-invloeden. Bongo Botrako uit Spanje tapt ook uit een vrolijk vaatje met blazers en Spaanse teksten. Van een heel andere orde is de psychedelische muziek van Acid Mothers Temple uit Japan.

Uit eigen land komt smaakmaker Thomas Azier. Hij woont al een tijdje in Berlijn en zijn electrowavepop behoort tot het beste dat dit jaar is uitgekomen. Ook bijzonder is Flip en de Noormannen. De band rond Flip Noorman won afgelopen maand de Wim Sonneveldprijs met fantastische liedjes die het midden houden tussen pop en kleinkunst. De indiefolk van Town of Saints was eerder al favoriet op de wintereditie, daarom keert de band terug in augustus. Parne Gadje bestaat uit Hollandse bleekscheten die een muzikale trip maken vanaf de Balkan en afreizen naar het Midden-Oosten. Een exotische, feestelijke zoektocht naar nieuwe geluiden

Verder is er natuurlijk meer dan muziek. Sibe Doosje komt met zijn Humorlab om alles te vertellen over humor. Jan van Hooff weet dan weer alles van apen. Hij is vooraanstaand primaten-onderzoeker en vertelt over zijn chimpansees. Strange Comedy is een duo van twee acrobaten met een Cirque Plume-verleden die hun krachten gebundeld hebben. Een absolute must-see!

Deel: