Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt naar Nederland voor een eenmalig concert op zondag 15 Juni in de nieuwe Ronda zaal van TivoliVredenburg. De inmiddels 57 jarige gitarist begint zijn Europese tour op 14 Juni in in Loreley (St. Goarshausen, Duitsland) en staat de volgende dag meteen al in Utrecht.

Satriani wordt gezien als één van de grootste gitaristen van deze tijd. Door zijn techniek en karakteristieke composities heeft hij veel respect afgedwongen. Geïnspireerd door Jimi Hendrix en door Robert Fripp van King Crimson pakte hij op 14-jarige leeftijd de gitaar op. Satriani begon met gitaar spelen op de dag dat Jimi Hendrix overleed. Na enkele jaren besloot hij om gitaarles te gaan geven om brood op de plank te krijgen. Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting crows) zijn enkele leerlingen die de technieken van het gitaarspel van hem hebben geleerd.

In mei vorig jaar kwam zijn veertiende studio album uit, Unstoppable Momentum. Zijn eerste studio album dateert uit 1986 (Not of This Earth ) en de echte doorbraak kwam in 1987 met zijn tweede CD (Surfing With The Alien). In mei van dit jaar verschijnt er ook nog een boek (Strange Beautiful Music).

Joe Satriani weet zich verzekerd van een groep trouwe fans in Holland waarvan een flink aantal hem al ooit zagen spelen in het oude Muziekcentrum Vredenburg. Voor hen zal het een mooi weerzien zijn. Hopelijk klinkt de muziek van Satriani deze keer net zo mooi , misschien zelfs beter in deze geweldige nieuwe Ronda!

Support: Oli Brown & RavenEye

Kaarten: EUR 42,50
www.tivolivredenburg.nl

Deel: