“Doen waar we goed in zijn.” Met dat uitgangspunt gingen Waylon en Ilse naar het Songfestival. Met succes. Hun gelegenheidsduo The Common Linnets bereikte de finale. Vanavond gaan ze voor het hoogst haalbare met ‘Calm after the storm’.

Nadat Nederland jarenlang in de halve finale strandde, wist Anouk vorig jaar eindelijk weer een finaleplaats te bemachtigen. Ilse DeLange steekt niet onder stoelen of banken dat de deelname van Anouk ertoe heeft geleid dat ook zij uiteindelijk ‘ja’ zei tegen het Songfestival. En dus stond ze afgelopen dinsdag samen met Waylon op het podium.

Positieve reacties
The Common Linnets, zoals Ilse en Waylon tijdens het Songfestival heten, zongen ‘Calm after te storm’. Nadien regende het positieve reacties op Twitter. “Als dit geen finaleplek is, dan eet ik mijn hoed op”, schreef een kijker. Toch leek het er tijdens de uitslag even op dat de Nederlandse Songfestivaldroom opnieuw in duigen zou vallen. Nederland was een van de laatste landen die een plek in de finale veilig stelde.

‘Mooi man’
“Het was zo spannend op die bank. We hadden er een heel goed gevoel over. Dat het gewoon gelukt is, hoe tof is dat?”, sprak een dolgelukkige Waylon na afloop in RTL Late Night. De blijdschap spatte ook van het gezicht van Ilse. Vrolijk huppelend zwaaide ze met haar Nederlandse vlaggetje. “Dat was mooi man!”

Three minutes of fame
Of het songfestivalavontuur van The Common Linnets nog mooier wordt, blijkt zaterdag. In de B&W Hallerna in Kopenhagen beleven 26 deelnemers dan hun “three minutes of fame”.

Eurovisie Songfestival, 21:00 – 00:05 uur, Nederland 1

Deel: