We hadden de weergoden mee op 5 mei en dat kon je wel merken aan het publiek wat op deze dag in de stad liep. Naar schatting waren er rond de 120.000 à 130.000 bezoekers op de been met het doel gezellig Bevrijdingsdag te vieren in Wageningen. Mijn doel was hier en daar wat bandjes te bekijken, maar ik hoefde alleen mijn benen maar op te tillen en ik werd vanzelf gedragen, zo gezellig druk was het.

Rond het einde van de ochtend liep de grote mark al behoorlijk vol , want klokslag 13:00 zou dan het eerste optreden beginnen op het Podium. Niemand minder dan Roel van Velsen opende deze dag, heerlijk, de sfeer was gelijk gezet op het plein. Van Velsen werd bekend met het nummer Baby Get Higher, uit 2006 en de vele hits vloeiden heerlijk die middag over het Plein. Roel had natuurlijk ook een doel die dag, hij had de Congolese ster Innocent Balume uitgenodigd om mee te zingen op het podium. Deze ster is beroemd geworden in eigen land en kreeg 6 miljoen stemmen met een muzikaal tv programma wat hij won. Met het vredesproject zette hij zich in voor ‘Music above Fighting’.

De tweede band die dag op het podium was de Haagse band Splendid, zij maken popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock met nummers zoals , Again , Connect Back, The Beach, een greep uit heerlijke nummers van deze band. Patrick Schmitz , de frontman probeerde het publiek lekker op te zwepen. Dat lukte aardig en halverwege het optreden kwam het publiek op het plein echt los. Kan natuurlijk niet anders als je een heerlijke Reggea sound over je heen krijgt met het zonnetje boven op je dak dan wil het wel. Mocht je deze band nooit gezien hebben ga dan vast en zeker er eens naar toe. Aaanstaande donderdag (8 mei) staan ze in het Luxor in Arnhem.

Het eigenlijke klapstuk van de dag was Di-rect. Deze band werd 1999 opgericht met Tim Akkerman als frontman, die het na tien jaar wel voor gezien hield waarna Marcel Veenendaal als frontman werd voorgesteld. Het plein werd voller en voller nadat deze band op kwam na een break van een uur. Er werd in de stad even geen live muziek gespeeld vanwege het defilé wat die middag in het centrum plaatsvond. Hierna begon Di-rect aan hun show. De vele fans zongen elke nummer woord voor woord mee . Dan kun je wel spreken van een zeer succesvolle band! Veel van hun hits kwamen langs zoals bijvoorbeeld het mooie Invincible, het is gewoon een genot om naar deze band te luisteren en te kijken natuurlijk. Het was een waardige afsluiter voor mij persoonlijk die dag op het plein.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: