Traditiegetrouw vindt op de woensdag voor Rabobank Amersfoort Jazz de opmaat naar dit festival plaats in de Observant. Dit jaar treedt DelMontis op. Special guest deze avond is Koh Mr. Saxman. De Thaise saxofonist komt speciaal voor Amersfoort Jazz over vanuit Bangkok. De aanvang van dit optreden op 14 mei is 20:30 uur en de toegang gratis.

DelMontis is een muzikaal verbond tussen zanger/pianist Frank Montis (oa. Laura Vane & The Vipertones) en saxofonist/arrangeur Rolf Delfos (oa. The Houdini’s). Beide heren leerden elkaar kennen via samenwerking in de Nu-Jazz formatie The Jazzinvaders en al snel ontstonden de plannen voor DelMontis. Aangevuld tot een sextet met musici van allerlei pluimage ontstond er een mix van de songs van Montis en de blazers van Delfos waarbij alles draait om een uitgebalanceerde combinatie van vette grooves, transparante songs en muzikale vrijheid.

De Thaise Koh Mr. Saxman is erg populair in zijn thuisland en … Amersfoort! De kleine saxofonist met het grootse geluid zal deze editie enkele verrassende optredens geven. Hij staat bekend als een van de meest gerenommeerde saxofonisten uit Azië. Koh begon zijn professionele carrière al op 16-jarige leeftijd. Hij vormde zijn eigen band waarmee hij een mix speelde van jazz, funk en pop. Hiermee tourde hij frequent door heel Azië. Koh heeft sinds die tijd diverse prijzen gewonnen, in meer dan tien verschillende landen getourd en vijf soloalbums opgenomen.

Deel: