GIGSfestival onder
Het splinternieuwe GIGS – festival DeLuxe laat de uitbundige festivalsfeer en de intimiteit van het theater samensmelten. Het nieuwe festival met onder andere Tim Knol, Kraak & Smaak en Tangarine reist in september en oktober langs de Nederlandse theaters. De voorverkoop start op vrijdag 25 april.

“Het idee werd anderhalf jaar geleden geboren.” aldus initiatiefnemer Fred Houben (oud-bassist van Heideroosjes), “Als vader van twee jonge kinderen ontdekte ik dat er opeens een zomer was waarin ik geen enkel festival had bezocht. Terwijl dat te gek is om te doen! De oplossing lag voor de hand: het festival komt naar je toe. En dat in de luxe omgeving van een theater: zonder kans op regen of gesjouw met een tentje.” Samen met Senf Theaterpartners werden theaters en bands gepeild voor het project. Iedereen reageerde enthousiast op het plan. Dit resulteerde in deze eerste editie van GIGS – festival DeLuxe.

“Eigenlijk verlengen we met dit festival het festivalseizoen héél even” aldus Houben, “voor iedereen die nog geen afscheid kan nemen van dat gevoel van vrijheid, de zomer en de losse sfeer van veel leuke bands op één plek.” Om de juiste festivalsfeer te bereiken wordt het theater flink op de schop genomen. Het festival speelt zich af in twee zalen, die continu open blijven. Het publiek loopt tijdens de optredens de zaal in en uit en kan lekker met een biertje in een luxe theaterstoel genieten van de bands op het podium. De foyer wordt verbouwd tot een heuse festivalweide. Compleet met festivalsnacks, een DJ-podium, loungeplekken en een rij dixi’s. Wat er in deze mobiele toiletten gebeurt blijft voorlopig nog een verrassing.

Op het programma staan onder andere Tim Knol (met band), Kraak & Smaak (DJ set), Mister and Mississippi, Tangarine (duo), Admiral Freebee (solo), Qeaux Qeaux Joans (solo) en Puur Gelul.

De volgende steden staan op het programma:
vr 12 sep VENLO (Theater de Maaspoort)
za 13 sep NIJMEGEN (Stadsschouwburg)
zo 14 sep ROTTERDAM (nieuwe Luxor Theater)
vr 19 sep HAARLEM (Philharmonie Haarlem)
vr 26 sep AMSTERDAM (Stadsschouwburg/Melkweg)
za 27 sep HEERLEN (Theater Heerlen)
vr 3 okt DEN HAAG (Koninklijke Schouwburg)
za 4 okt DOETINCHEM (Schouwburg Amphion)
zo 5 okt EINDHOVEN (Muziekgebouw Frits Philips)
vr 10 okt LEIDEN (Stadsgehoorzaal),
za 11 okt HOORN (Schouwburg het Park)

Deel: