Dit Paasweekend stond wederom weer Elfia 2014 in Kasteel de Haar in Haarzuilens op het programma. Elfia, waar vele duizenden mensen elk jaar op af komen, wordt in Nederland op twee lokaties gehouden, in Haarzuilens en dit najaar in Arcen. Liefhebbers van Fantasy, Gothic en SF kunnen hun hart ophalen deze dagen, de meest schitterende kostuums zijn tijdens Elfia rond kasteel de Haar in Haarzuilens te bewonderen. Het thema van dit jaar was Koning Arthur en zijn ridders.

Op verschillende podia waren diverse bands te bewonderen, ik wil hier twee bands van naar voren halen, Rapalje en L.E.A.F. Rapalje is één van de meest gevraagde acts binnen het genre en heeft door heel Europa op alle grote Middeleeuwse en Keltische festivals gestaan. Daarnaast wordt jaarlijks een groot aantal theaters aangedaan en ook tijdens allerlei andere evenementen is de band regelmatig te bewonderen. De grote schare enthousiaste fans groeit jaar in, jaar uit en de band krijgt tegenwoordig concertaanvragen van over de gehele wereld.

De tweede Band die ik heb gezien was L.E.A.F. Deze band was heerlijk verfrissend met hun een magische en mysterieuze, muzikale reis. Met behulp van middeleeuwse en moderne volksinstrumenten zoals de Ierse bouzouki, de Keltische harp, de nyckelharpa, framedrum, fluitjes, ondertoonfluiten en hakkebord, en door de liedjes te zingen met oude en magische poëzie. Door de muziek en tekst van zangeres Kati Ran stond het als een blok op het podium. Wederom was Elfia 2014 weer een geslaagde dag .

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: