the-who-quadrophenia-live-in-london-artThe Who vierde het 40-jarig jubileum van hun uit 1973 daterende rock opera ‘Quadrophenia’ met het integraal live spelen van het album in concertzalen over de gehele wereld. Voor de fans die dit gemist hebben komt er een DVD uit van het concert dat ze in 2013 gaven in de Londense Wembley Arena.

De DVD: ‘Quadrophenia: Live in London’ bevat alle 17 tracks van het originele album plus een zes tracks tellende set van een aantal grootste hits van de rockers waaronder ‘Who Are You’ en ‘Pinball Wizard’. Buiten de DVD versie verschijnt ‘Quadrophenia: Live in London’ ook op Blu-ray, standaard DVD en video download formats, alsmede een deluxe editie. En alsof dit nog niet genoeg is komt er tegelijkertijd ook een 5.1 Surround Sound mix van de originele uit 1973 daterende release uit in Blu-ray Pure Audio uit.

Een gelimiteerde, 5-discs tellende editie van ‘Quadrophenia: Live in London’ bevat het optreden op Blu-ray en DVD, alsmede een 2-CD versie van de soundtrack van de show en de 5.1 surround mix van het originele album. De gelimiteerde editie bevat ook nog een sticker, een button en een 32 pagina’s tellend boek met liner notes en foto’s, al dit moois zit in een 10-inch metalen box met afbeeldingen die geïspireerd zijn door de Quadrophenia film, met de nadruk op de band’s “mod” log op de koplamp van een scooter. ‘Quadrophenia: Live in London’ ligt vanaf 10 juni in de winkels.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: