Soms kom je muziek tegen waarvan je denkt: “Hey, wat leuk, dit.” Op andere dagen kom je misschien tegen waarvan je denkt: “Zo! Dit is vet te gek, zeg!”. En op weer andere momenten hoor je een CD waarvan je denkt: “Hey, dat nummer heb ik net toch ook al gehoord?” De CD van Eli Paperboy Reed is een voorbeeld van alle drie hierboven genoemde muziek.

portada-p‘Nights Like This’ is leuk, vet te gek, maar alle elf nummers zijn op een haar na precies hetzelfde. Het is moderne, poppy muziek, in een R&B-jasje, met  in een kraagje een ietwat te hese zangstem. Aangekomen bij ‘Lonely World’ (#5 op de CD), klinkt er een vleugje van een ander nummer wat ik ooit eerder heb gehoord (een nummer echter wat ik  zo gauw niet kan plaatsen), maar niet van Eli is. Nummer 6, ‘Shock the System’, is gelukkig weer helemaal hetzelfde als de eerste vier.

De CD ‘Nights Like This’ is goed geproduceerd en er spelen fantastische muzikanten op mee, maar de verveling slaat al redelijk snel toe en de schreeuwerige manier van zingen van Eli gaat na een paar nummers zelfs een beetje irriteren. Het is in elk geval geen CD om regelmatig van begin tot eind te luisteren. Af en toe een willekeurig nummer kan prima, maar dat zal bij mij thuis niet al te vaak gebeuren.

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die daar heel anders over denken, en die mensen moeten de CD zeker aanschaffen, want ze zullen op hun wenken worden bediend. (5/10)(Warner Brothers)

Deel: