Paradiso, 9 april 2014, kleine zaal; Elle Bandita. Het dak zit er nog op, maar de show die er werd neergezet had het dak eraf kunnen blazen. In een goed gevulde kleine zaal van Paradiso mocht Elle haar nieuwe album live laten horen. Het album ‘Elle Bandita’ is uitgekomen op 4 april. Elle Bandita, Rotterdamse meid die heerlijke stevige rockmuziek kan maken, heeft met het album ‘Elle Bandita’ weer een stevige plaat afgeleverd.

Alle nummers van het nieuwe album werden gespeeld, waaronder ook de single ‘Swan Song’ en nog twee nummers van het eerste album ‘Queen of Fools’. Tussen de nummers door werd er ook nog wel het een en ander gezegd en de nodige grapjes werden ook gemaakt. Zo vond Elle dat het zoutzak gehalte erg hoog was en of dat altijd zo was en dat het haar verbaasde dat er zoveel mensen nog waren gekomen. Wie er had betaald om binnen te komen, kwam ook goed aan, dat waren er volgens Elle wel zeker 21. Ook maakte ze een grappige opmerking dat Amsterdam het aandurfde om een Rotterdamse band neer te zetten. Het was een show waar de energie van de band een dik uur lang vanaf sprong.

Tijdens één van de nummers kwam er een heus koortje op het podium, bestaande uit Milena Eva, Carol van Dijk en Farida Lemouchi, zij hebben ook op het album meegezongen met dit nummer. De toegift bestond uit twee nummers, bestaande uit één oud nummer ‘Darkroom’ en een nieuw nummer. Live waren de invloeden van de diverse stijlen die op de CD staan nog meer hoorbaar en dat maakt het plaatje compleet. Elle Bandita is terug en hoe!

Foto’s (c) Frank Dijkgraaf

Deel: