De Canadese indie-rockband Hollerado brengt op 25 april hun album ‘White Paint’ uit via Caroline Benelux. Deze 11 tracks tellende plaat laat een onweerstaanbare mix van energieke en aanstekelijke gitaarpop met een ‘punky edge’ horen. Het creatieve viertal met een sterke en erg effectieve DIY mentaliteit, komt begin mei naar Nederland om hun jongste langspeler te promoten. Dat 2 shows samen vallen met de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei, is echter niet geheel toevallig…

Frontman en gitarist Menno Versteeg neemt ons namelijk mee in een indrukwekkend stukje familiegeschiedenis, dat zich in Nederland afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het nummer ‘So It Goes’ vertelt hij het bijzondere verhaal over hoe het leven van zijn Rotterdamse opa als verzetsstrijder door een Duitse nazi officier werd gespaard. Na de oorlog getuigde Menno’s grootvader voor deze soldaat tijdens de Nürnberg Rechtzaak en vertelde over hoe de ex-officier mededogen heeft getoond en zijn leven redde. Dankzij deze getuigenis werd ook het leven van de Duitser gered. Deze opmerkelijke gebeurtenis staat symbool voor vergeving van en wederzijds respect tussen 2 ‘vijanden’ die elkaar het (over)leven gunden.

Hollerado heeft naar aanleiding van dit gebeuren een aangrijpende videoclip opgenomen. Deels in Rotterdam, deels in München. In deze video staat de emotionele ontmoeting tussen Menno en de Duitse kleinzoon centraal.

De concertreeks ziet er als volgt uit:

5 mei: Den Haag, Bevrijdingsfestival Den Haag
5 mei: Den Bosch, Bevrijdingsfestival Brabant
7 mei: Amsterdam, Paradiso

Deel: