albarnOp 25 april a.s. verschijnt Everyday Robots, het langverwachte eerste soloalbum van de Britse Damon Albarn. Het album is opgenomen in Albarn’s eigen studio in Londen en geproduceerd door Richard Russell, met wie Albarn eerder samen The Bravest Man In The Universe van Bobby Womack produceerde. Het album verschijnt in drie configuraties; als standaard versie (1CD), deluxe versie (CD/DVD) en op vinyl. De eerste single van het album is de gelijknamige single Everyday Robots. Bekijk de video van Everyday Robots hieronder.

De nummers op Everyday Robots zijn de persoonlijkste songs die Albarn ooit schreef. Ter inspiratie greep hij terug naar gebeurtenissen uit zijn eigen leven, van zijn jonge kinderjaren tot aan meer recente ervaringen. Zo komen verrassende thema’s zoals games, mobiele telefoons en de strijd tussen de natuur en techniek aan bod. Dit komt duidelijk naar voren in de single Everyday Robots. De videoclip bij dit nummer is gemaakt door de kunstenaar/ontwerper Aitor Throup en laat het zien hoe een uniek en persoonlijk portret van Albarn tot stand komt. Voor de video werden CGI Software, röntgenscans en gezichtsreconstructietechnieken gebruikt. Throup was ook verantwoordelijk voor het single- en het albumartwork.

Naast de single Everyday Robots staat ook het nummer Lonely Press Play op het album. De videoclip van Lonely Press Play bestaat uit filmpjes die Albarn zelf opnam met zijn tablet tijdens recente reizen naar Tokyo, Londen, Dallas, Utah, Colchester, Noord Korea, Ijsland en Devon.

Albarn, die vooral bekend is als frontman van de britpopband Blur en als zanger van de virtuele band Gorillaz, heeft nog veel meer muzikale projecten op zijn lijstje staan, waaronder The Good, The Bad & The Queen, Mali Music, Monkey: Journey To The West, Dr Dee en Africa Express. Hij won in zijn carrière zowel een Grammy voor ‘Band of the Year’ met Blur in 2003 en voor ‘Best Pop Collaboration’ met het nummer Feel Good Inc van Gorillaz. Met Blur won hij maar liefst vijf BRIT awards waaronder in 2012 de BRIT award voor ‘Outstandig Contribution to Music’.

Op 27 juni zal Damon Albarn op de eerste editie van het Down The Rabbit Hole festival optreden.

Tracklist CD:
1. Everyday Robots
2. Hostiles
3. Lonely Press Play
4. Mr Tembo
5. Parakeet
6. The Selfish Giant
7. You And Me
8. Hollow Ponds
9. Seven High
10. Photographs (You Are Taking Now)
11. The History Of A Cheating Heart
12. Heavy Seas Of Love

Tracklist DVD:
1.Everyday Robots | Track by Track
2. Everyday Robots | Live from The Newman Scoring Stage, Fox Studios, LA
3. Hostiles | Live from The Newman Scoring Stage, Fox Studios, LA
4.Lonely Press Play | Live from The Newman Scoring Stage, Fox Studios, LA
5. Hollow Ponds | Live from The Newman Scoring Stage, Fox Studios, LA

Deel: