Blaze Bayley is vanwege het feit dat hij zijn 30-jarig jubileum viert op wereldtournee, afgelopen vrijdag stond hij met zijn band in het Muziekpodium Stedsj te Barneveld. Blaze, het meest bekend van Iron Maiden, richtte in 1984 zijn eerste band op, Wolfsbane. Na vier studio albums had de band de eer om als openingsact te fungeren tijdens de ‘No Praying For the Dying Tour’ van Iron Maiden. Toen in 1993 Bruce Dickinson de band verliet, werd Bayley de nieuwe zanger van Iron Maiden. Zeven jaar later besloot Bayley om solo te gaan, tot op heden bracht hij zes studio albums uit.

Als gezegd stond Bayley vrijdagavond op het podium van Muziekpodium Stedsj. In het voorprogramma stond de band Lord Volture, een Nederlandse heavy metalband opgericht door zanger David Marcelis. Na een explosieve start in 2010, met onder andere de uitgave van het debuutalbum ‘Beast of Thunder’ en een intensieve tournee, klom de band al snel op naar de top van het Nederlandse heavy metal genre.

Daarna was het de beurt aan Blaze Bayley waar zijn fans op stonden te wachten. Blaze kreeg het publiek al snel op stoom met de nummers die hij ten gehore gaf. Veel solo’s en lekkere tempowisselingen. Het was goed te zien dat de band er erg veel zin in had om een potje te knallen die avond. Meerdere malen zong het publiek luidkeels mee met nummers als ‘The Brave’, ‘Futureal’, ‘Robot’, ‘Ghost in the Machine’ en als afsluiter ‘Man on the Edge’. We kunnen dus terug kijken op een geslaagde lekkere Metal avond in Muziekpodium Stedsj.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: