De Britse zangeres Kim Wilde komt op het 26ste Dicky Woodstock Popfestival. Naast Kim Wilde zijn o.a. Normaal, Vandenberg’s Moonkings, White Cowbell Oklahoma en Dilana Smith de grote namen van het festival dat op 31 juli, 1 en 2 augustus in Steenwijkerwold plaatsvindt. “We proberen elk jaar een gevarieerd programma neer te zetten, voor elk wat wils en dat is nu zeker gelukt!” zegt organisator Henk Kranendonk enthousiast. “Eigenlijk was het voornemen om vorig jaar, tijdens de 25ste jubileumeditie van het festival, uit te pakken met een buitenlandse hoofdact. Door de windhoos, die in 2012 over de slotavond van het festival raasde, moest dit plan de ijskast in”. De organisatie, die bestaat uit meer dan 80 vrijwilligers, revancheert zich in 2014 met een prachtig affiche met vele nationale- en internationale artiesten.

Kims Wilde’s eerste single ‘Kids in America’ was in 1981 meteen een groot succes, ze haalde over de hele wereld de hitlijsten. Daarop volgden nog vele hits als ‘Chequered Love’, ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’, en ‘You Came en Keep me hanging on’. In 2003 scoorde Kim Wilde nog een nummer 1 hit samen met Nena met het nummer ‘Anyplace, anywhere, anytime’. De charmante zangeres is nog zeer actief en heeft al meer dan 30 miljoen platen verkocht.

Dat het festival een buitenlands tintje krijgt, met de Zuid Afrikaanse zangeres Dilana Smith en de uit Canada afkomstige redneck rockers van White Cowbell Oklahoma is mooi, maar helemaal goed nieuws is de terugkeer onze eigen Adje Vandenberg. De meest succesvolle Nederlandse gitarist ooit, die o.a. onderdeel uitmaakte van de wereldberoemde band Whitesnake, keert na 14 jaar op verpletterende wijze terug in de muziekindustrie met een geweldig album en een internationale tournee.

Deel: