Soul Sister Dance Revolution is een Nederlandse rockband uit Den Haag en werd opgericht in 2009. Precies een jaar geleden kwam hun debuutalbum ‘Playground Kids’ uit. De band presenteerde het album in een uitverkochte Supermarkt in Den Haag. Op 17 maart van dit jaar kwam de nieuwe video van Soul Sister Dance Revolution uit. Maxazine mocht telefonisch met zanger Thomas van der Want spreken over deze video.

De video van de nieuwe single ‘Submarine’ is gemaakt door Rockstone en opgenomen in Den Haag. “Het is een nachtelijke sessie geworden, want de opnames vonden plaats tussen 3.00 uur en 5.00 uur”, aldus Thomas, “De dansscènes zijn opgenomen in de Elektriciteitsfabriek in Den Haag.” De band wilde een video waarbij ze zelf niet in te zien zijn en het niet heel herkenbaar in beeld brengen dat het Den Haag is en dat is gelukt.

Het nummer ‘Submarine’ is opgenomen in de The Womb Studio’s van Thijmen van Wageningen en zijn broer Bas (die van Di-Rect) en is ook uitgebracht op 7” vinyl. Op de B-kant van deze 7” staat het nummer ‘Don’t Walk Away’, dit nummer speelde de band ook al tijdens optredens. “Het nummer ‘Submarine’ is geheel analoog opgenomen”, vertelt de zanger ons, “de focus ligt bij analoog meer op de sound en dat is wat de band graag wilde.”

Op dit moment doet Soul Sister Dance Revolution veel shows in Duitsland. Onlangs zijn ze weer wezen toeren daar en in mei gat de band weer terug. Tussendoor ze zijn ook nog live te zien in Nederland; op 28 maart waren ze te zien op het festival ‘Aangeschoten wild’ in Delft en op 5 april op het ‘Ongetemd feest’ in het Paard van Troje in Den Haag.

Wanneer er een nieuw album uitkomt, is nog niet bekend, maar de planning is om dat nog dit jaar te realiseren. We zijn benieuwd…

Deel: