Aan het programma van het internationale tweedaagse Koningsdagfestival Klok Rock Orange zijn Beef!, No Turning Back, Traumahelikopter, Bang Bang Bazooka, Stuurbaard Bakkebaard, The Blues Junkies, Black-Bone en Tigre Blanco toegevoegd. Eerder werden Electric Eel Shock (JAP), Lords Of Altamont (USA) en gastheer-organisator Peter Pan Speedrock bevestigd. Meer namen volgen spoedig. De vierde editie van Klok Rock Orange vindt plaats op vrijdag 25 (Koningsnacht) en zaterdag 26 april (Koningsdag) op Strijp-S in Eindhoven.

“Big ass” tent
,,We hebben weer volop nieuws!”, valt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen met de deur in huis. ,,Het festival is sinds de eerste editie in 2011 tijd zó hard gegroeid dat we bij minder goed weer niet langer naar het Klokgebouw kunnen uitwijken. Daarom zetten we dit jaar een big ass m*therfucker van een tent neer. Op het terrein kunnen meer dan 6000 bezoekers en die nieuwe tent wordt daar het muzikale epicentrum van. De zijkanten kunnen open dus bij goed weer gaat het buitengevoel van K.R.O. niet verloren en kunnen de bezoekers lekker in het gras liggen en nog steeds de bands zien.”

Ook de randprogrammering past qua stilistische invulling bij het festival van de rockers. Van Elderen: ,,Er komt weer een rock ‘n’roll markt en hotrods en motoren als sfeervolle decoratie. Daarnaast zorgen we opnieuw voor een uitstekend en gevarieerd culinair aanbod. En als eerbetoon aan onze stad hebben we de vrijdagavond Eindhoven Rockcity Koningsnacht gedoopt. Tigre Blanco, Black-Bone en de winnaar van de Rock City Institute Band Battle treden dan onder meer op.” Bands kunnen zich voor de Rock City Institute Band Battle aanmelden tot 4 april middels een korte introductie via bandbattle@klokrockorange.nl. Uit de aanmeldingen kiest de organisatie vijf bands die vervolgens op 10 april in de Altstad in Eindhoven voor een vakkundige jury optreden. De winnaar van die avond mag Klok Rock Orange op vrijdag aftrappen.

Mede-organisator Joop Soree benadrukt de innige relatie met Eindhoven. ,,De vrijdagavond staat helemaal in het teken van onze hometown. Niet alleen bands maar ook andere iconen en rockhelden uit de stad komen helpen met allerhande taken. K.R.O. wordt het kloppende hart van Eindhoven Rockcity. Iedereen is er, en iedereen is vooral heel erg welkom. Het gaat heel mooi worden.”

Klok Rock Orange #4
Dit jaar beleeft Klok Rock Orange zijn vierde editie. Wat in 2011 begon als een muziekfeestje met rockbands om de liefhebbers van dit genre tijdens Koninginnedag een waardig alternatief te bieden voor het doelloos rondslenteren, groeide uit tot een volwaardig tweedaags internationaal festival dat vele duizenden mensen trekt.

Deel: