U.S. POSTAL SERVICE HENDRIX STAMPEerder maakten wij al bekend dat de U.S. Postal Service de komende twee jaar een aantal postzegels gaat uitgeven met daarop afbeeldingen van grote sterren waaronder dit jaar Janis Joplin en Jimi Hendrix, volgend jaar is James Brown aan de beurt. In 2015 wordt ook de uit 1993 daterende 29-cent postzegel van Elvis Presley opnieuw uitgegeven. Voor de postzegel met de afbeelding van John Lennon is nog geen definitieve uitgeefdatum bekend.

De Jimi Hendrix postzegel, ontworpen naar gelijkenis van een ouderwets 45-toeren singlehoesje, toont een geschilderd hoofd van de legendarische gitarist omgeven met diverse kleuren en kleine iconen die refereren aan songteksten of aspecten van Hendrix’ leven. De diverse iconen bevatten bloemen, een gitaar, een zeemeermin en een vlinder. Op de postzegel zie je Hendrix in actie, hij draagt daar een van zijn ouderwetse legerjacks (zijn handelsmerk), en speelt op zijn geliefde Fender Stratocaster gitaar.

In de U.S.P.S.’s Music Icons series worden ook zegels met de afbeeldingen van Bill Monroe, Jim Morrison, Sam Cooke, Tammy Wynette, “Fats” Waller, Freddie Fender, Roy Orbison, Sarah Vaughan en Willie Dixon uitgegeven, ook Michael Jackson krijgt een eigen postezegel, deze zal geen onderdeel uitmaken van de U.S.P.S.’s Music Icons series. Eerder zijn er al zegels uitgegeven met afbeeldingen van onder andere Johnny Cash en Ray Charles.

Deel: