Op de vijfde editie van het Glemmer BEACH Festival zijn onder andere BLØF, Nielson, Van Velzen, Waylon, Miss Montreal, Postmen en Jett Rebel te zien. Na de succesvolle editie van vorig jaar, die een recordaantal van 22.500 bezoekers trok, wordt het festival op verschillende manieren uitgebreid. Naast de bekende grote tent zijn er dit jaar óók 3 dagen live optredens in de Sun & Fun tent én akoestische, intieme kampvuurconcerten in een grote Tipi-tent met haardvuur!

Programmeur Marc de Bruin: “We willen de festivalbelevenis op Glemmer BEACH vergroten. Afgelopen jaren ging het vooral om de grote acts in de tent, maar sinds vorig jaar willen we dat er ook kleinere optredens zijn op andere plekken op het strand, bijvoorbeeld een akoestische sessie rondom een kampvuur, want daar leent het strand zich natuurlijk perfect voor. En wat is nou leuker om bijvoorbeeld Waylon daar te treffen bij een onaangekondigdintiem concert?”.

Verder is er op het groter geworden festivalterrein een ‘Lounge & Dance stage’ die zich in het water bevind. Drie dagen lang zullen daar verschillende DJ’s actief zijn. Daarnaast zijn er ‘De Bierstube’, BEACH Karaoke & Disco, TAPAS- en BBQ restaurant, Cocktailbar, klimwanden, Surfen, & SUPpen e.a. Dit jaar is er óók een gezellige festival-markt op elke festivaldag.

Op zaterdagmiddag 23 augustus nemen de kinderen bezit van het festivalterrein voor ‘Kids Glemmer’ met als speciale afsluiting een bijzondere band die later bekend gemaakt wordt. Op zondagmiddag 24 augustus wordt er gestart met de ‘Lemster Proms’ en als afsluiting is erde tweede editie van de ‘Glemmer BEACH afterparty’ met een keur aan Hollandse artiesten.

Deel: