WOO HAH! is een gloednieuw, ambitieus en internationaal hiphop-festival georganiseerd door 013 Poppodium en Mojo Concerts. De eerste editie vindt op zondag 6 juli plaats in Tilburg. Verdeeld over verschillende podia zijn die dag onder andere Chance The Rapper, De Jeugd Van Tegenwoordig, Danny Brown en Typhoon te zien in de Spoorzone nabij het centraal station.

Hiphop is een genre dat constant in beweging is. Zeker in Nederland, waar we trots mogen zijn op onze talentvolle mc’s en producers. Die creativiteit, ontwikkeling en muzikale spanning verdienen een eigen festival: WOO HAH! Want een groot en spannend evenement waar zowel grote nationale als internationale artiesten staan, dat was er nog niet in het zuiden des lands. Op WOO HAH! gaat beleving hand in hand met die hiphop-lifestyle en toekomstige klassieke acts. Vanzelfsprekend worden baanbrekende classics uit het verleden niet vergeten door onze dj’s en performers.

Op de eerste editie staan toppers uit binnen- en buitenland. Met Chance The Rapper en Danny Brown heeft WOO HAH! alvast twee internationale acts van formaat in huis. De hype rondom eerstgenoemde blijft maar groeien. Vooral nu hij de ‘BBC Sound of 2014’ longlist heeft gehaald en door velen getipt wordt als één van XXL’s Freshmen Of The Year 2014. Aanleiding is de mixtape ‘Acid Rap’ die inmiddels al miljoenen keren gratis gedownload is. De tweede internationale naam Danny Brown weet met zijn razende raps, beats, stijl en podium performance iedereen omver te blazen. Hij maakte met ‘Old’ één van de allerbeste platen van het jaar 2013. WOO HAH! komt spoedig met nog meer grote, internationale namen. Daarnaast zullen bekende nationale acts in de vorm van De Jeugd Van Tegenwoordig en Typhoon te zien zijn. In totaal zijn er zeven artiesten bekend:

Chance The Rapper
De Jeugd van Tegenwoordig
Danny Brown
Typhoon
AER
Digitzz
Ares
Meer namen worden de komende weken bekend gemaakt.

De Spoorzone waar het festival plaatsvindt is een unieke locatie nabij het centraal station en in het centrum van Tilburg, gelegen tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur. Voorheen in gebruik om treinen van graffiti te ontdoen, is het inmiddels uitgegroeid tot een industriële broedplaats voor kennis en innovatie waar heden en verleden samenkomen. De perfecte locatie voor WOO HAH! dus. Er zijn een aantal binnenpodia, maar ook buiten is er een stage in de Spoorzone te vinden. Tickets voor het nieuwe festival zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar.

Deel: