amatorski 2e cdDe Belgische groep Amatorski heeft aangekondigd om op 14 april met een nieuw album te komen. Het album ‘From clay to figures’ wordt het tweede album voor de band. Amatorski is een bijzonder unieke band. Als geen ander weet de band veelzijdigheid te combineren met een consequent doorgetrokken en beklijvend geluid. Na het afwerken van een aantal soundtracks, een filmtournee, het multimediaproject Deleting Borders en een uitgebreide Europese tour, is daar in 2014 eindelijk weer een nieuw Amatorski album.

In 2010 kwam Amatorski’s debuut-ep ‘Same Stars We Shared’ met daarop de hit ‘Come Home’, wat grote bekendheid verkreeg door de reclame van Spa Reine. Een jaar later wist de eigenzinnige band iedereen te verrassen met het sfeervolle album ’tbc’. Geïnspireerd door acts als Portishead, Sigur Ros en Radiohead maakt het viertal dromerige fluisterpop.

Amatorski is een band die een voortdurend groeiproces doormaakt. Op de grens tussen weten en niet weten, groeit er een verhaal, worden abstracte gedachten concreet en tekent zich geleidelijk een muzikaal landschap af. De nieuwe songs klinken minder afstandelijk en meer open en hoopvol. De nieuwe Amatorski is toekomst gericht, zonder futuristisch te willen zijn. Amatorski is een band die niet alleen zijn songs, maar ook zichzelf voortdurend bijschaaft.

Deel: