De Britse singer-songwriter Paul Weller maakte in de jaren 70 furore met The Jam, in de jaren 80 met The Style Council en in de jaren 90 als soloartiest. In Groot-Brittannië wordt hij gezien als een van de meest invloedrijke artiesten en werd hij door de Britpop generatie gekroond tot ‘The Modfather’.

Waar The Jam de bekendste Britse band was in de punkperiode, onderscheidde Weller zich tijdens de hoogtijdagen van new wave met The Style Council. Een mindere periode volgde, maar Weller keerde terug naar zijn roots en dit was het begin van een succesvolle solocarrière. Hij scoorde grote hits als ‘Wildwood’, ‘You Do Something To Me’ en ‘The Changing Man’ en bracht twaalf soloalbums uit, waaronder het geprezen en succesvolle ‘Stanley Road’.

Tegenwoordig heeft Weller ook de hits van The Jam en The Style Council weer in genade opgenomen in zijn setlist. Een avondje Britse popmuziek van de bovenste plank, uiteraard strak gekleed uitgevoerd, zoals een echte ‘mod’ betaamt.

Zondag 8 juni, 20.00 uur
De Oosterpoort, Grote Zaal
€ 35,- (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 22 februari via de website (10.00 uur) en de kassa (12.00 uur: 050 368 0 368) van De Oosterpoort.

Deel: