Het nieuwe album van de Belgische singer-songwriter zal dit voorjaar in Nederland via Caroline Benelux verschijnen.
Milow heeft de nummers op zijn vierde studioalbum getiteld ‘Silver Linings’ grotendeels opgenomen in Los Angeles. Na vijf jaar lang onverstoord touren en albums uitbrengen, vertrok Milow naar Californië. Daar bracht hij twee jaar door, reflecteerde op de voorgaande jaren en schreef de songs voor ‘Silver Linings’, het vervolg op The Bigger Picture (2006), Coming of Age (2008) en North and South (2011).

Het merendeel van de plaat is live opgenomen in Fairfax Recordings, voorheen bekend als de fameuze Sound City studio’s waar onder andere klassiekers van Fleetwood Mac, Nirvana en Neil Young zijn opgenomen. De studio’s zijn overgenomen door producer Kevin Augunas (Lumineers, Edward Sharpe & Magnetic Zeroes, Cold War Kids) die eveneens verantwoordelijk is geweest voor de productie van ‘Silver Linings’.

Voorafgaand aan het album wordt de eerste single ‘We Must Be Crazy’ gereleased. Onlangs was Milow te gast bij DWDD Saturday Night waar hij onder meer deze nieuwe single in de studio live ten gehore bracht. Na de eerder aangekondigde samenwerking met de Haarlemse band Chef’Special is Milow de tweede locale signing op Caroline Benelux.

Deel: