JohnTheConqueror TheGoodLife_cHet trio met dat de naam van de Amerikaanse volksheld John The Conqueror heeft aangenomen komt uit Philadelphia en bestaat uit de neven Pierre Moore en Mike Gardner en is compleet gemaakt door Ryan Lynn. Pierre zingt, speelt gitaar, en is de componist van het stel, Mike speelt de drums en Ryan de bas. In 2011 kwam hun eerste album op de markt en deze maand verschijnt hun tweede met de naam “The Good Life”. Hiervoor kregen zij de ondersteuning van producer Dan Auerbach, bekend van zijn werk met onder andere de Black Keys.

En het resultaat mag er zijn. Wat we te horen krijgen is Southern Rock met een flinke dosis blues en gospel. Je verwacht het niet van een band die uit het noordelijke Philadelphia komt. Maar aangezien frontman Moore zijn oorsprong in Mississippi heeft zijn de zuidelijke invloeden hiermee verklaard. De blues en soul zorgen voor wat extra gevoel in hun muziek zonder dat het te zoetsappig wordt. Niets van dat alles, het blijft rauw en ruig. Van de elf songs op dit album zijn er tien van de hand van Pierre Moore. De enige cover is “Let’s Burn Down The Cornfield”, een heerlijk sinistere versie van Randy Newmans song. De eigen songs zijn goedgeschreven verhaaltjes die het waard zijn goed te worden beluisterd. Positieve uitschieters zijn de opener “Get ‘Em”, het stevige “Road To Bayport” en de blues over een zwerver “John Doe”.

Een uitstekend album van een prima trio. Goed geschreven songs en overtuigend gebracht. Ze hebben net een tour door Nederland en België achter de rug, waarbij ik ze helaas heb gemist. Maar de volgende keer ben ik er zeker bij.
(7,5/10)(Alive Records)

Deel: