Focus fans let op! De band’s uit 1972 daterende wereldhit ‘Hocus Pocus’ is te horen in de remake van ‘RoboCop’, met in de hoofdrollen Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Michael Keaton. ‘Hocus Pocus’, met daarin het kenmerkende en virtuoze gejodel van toetsenist Thijs Van Leer, staat op hun tweede album ‘Moving Waves’.

Thijs van Leer: “Een goede vriend van mij had het privilege om aanwezig te mogen zijn tijdens de voorpremiĆ©re van de nieuwe RoboCop film, hij belde me op terwijl ‘Hocus Pocus’ tijdens de film te horen was, hij schreeuwde: Hey Thijs!, ze hebben jouw geniale single gebruikt in de beste scene van de film, gefeliciteerd!!!! Sinds dat moment ben ik zeer blij met dit luxe gevoel: als de componist, de jodelaar, hammond-orgel speler en fluitist!! Halleluya!!!”.

Met hun unieke progressieve rock stijl, manifesteerde Focus zich begin jaren ’70 als een van Nederland’s meest succesvolle en gewaardeerde van alle Nederlandse bands. Met als frontman Thijs van Leer is de band het meest bekend van hun hits ‘Hocus Pocus’, ‘House of The King’ en ‘Sylvia’ alsmede hun door critici zeer goed ontvangen albums ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’.

Bekijk hieronder het stukje ‘RoboCop’ met daarin ‘Hocus Pocus’.

Bekijk hieronder de gehele trailer van de nieuwe RoboCop:

Deel: