De mannen van U2 lieten tijdens een recentelijk gehouden interview weten dat de opnames voor hun single ‘Ordinary Love’ de oorzaak is dat de release van hun nieuwe album wat vertraging heeft opgelopen. In eerste instantie hoopte de band dat hun 13e studio album eind vorig jaar al klaar zou zijn. Dit schema werd dusdanig in de war gegooid toen filmproducer Harvey Weinstein, namens de producers van de film ‘Mandela: Long Walk to Freedom’, hun vroegen om een bijdrage te produceren voor de soundtrack van de film.

Na de release van de single ‘Ordinary Love’ stopte de band met het opnemen van hun nieuwe album om de film te promoten. Na een optreden tijdens de Golden Globes mocht de band op het Palm Springs International Film Festival de Sonny Bono Visionary Award in ontvangst nemen voor de single, en recentelijk maakte U2 bekend dat ze de single live ten gehore gaan brengen tijdens de Oscar uitreiking.

Momenteel is U2 nog druk bezig met het album waarvan de titel nog niet bekend is. Bono noemde het album gekscherend ‘Insecurity’, dit zou dus zomaar de titel kunnen worden. Bono vertelde: “Het album is klaar als… het klaar is. Er zijn nog een paar songs die nog niet helemaal af zijn. We weten dat we de komende jaren op deze nummers moeten gaan teren, dus ze moeten écht goed zijn”, aldus Bono.

Deel: