‘Soul Boys of the Western World’ is een reis door de jaren ’80 en daar voorbij; een verhaal over een band, een tijdperk en hoe een klein groepje Londense muzikanten hun stempel hebben gedrukt op de wereldwijde muziek en de mode. Het middelpunt was Spandau Ballet, vijf vrienden die in Londen de belichaming waren van de vroege jaren ’80 scene en uitgroeiden tot een van de meest iconische bands met de wereld aan hun voeten. De film is niet alleen fascinerend, maar een eerlijk en oprecht verhaal over gevonden en verloren vriendschappen.

‘Soul Boys of the Western World’ krijgt in maart haar wereldpremiére tijdens het prestigieuze SXSW Film Festival in Austin Texas. De film doet mee in het 24 Beats Section van het Festival. Geregisseerd door Julien Temple laat de film nog niet eerder, thuis gefilmde opnames zien, tesamen met recentelijk gevonden materiaal waarvan men dacht dat het al lang verloren was gegaan. ‘Soul Boys of the Western World’ neemt je mee naar het hart van een tijdperk en het culturele, politieke en persoonlijke landschap die de basis vormde van de band’s verhaal.

De film toont gesprekken met fans, maar ook met een geheel nieuw publiek waarvan het grootste deel nog niet eens geboren was toen Spandau Ballet haar grootste successen had. ‘Soul Boys of the Western World’ is een verhaal over de tijd, van DIY glitter en glamour van The Blitz Club tot de dagelijkse ellende van de voortdurende stakingen en ontberingen waarmee het Verenigd Koninkrijk werd geconfronteerd.

Deel: