Hydra, het nieuwe album van Within Temptation, is deze week op #1 binnengekomen in de rock charts in de Verenigde Staten. Within Temptation is tevens de eerste Nederlandse band die met een album in de Amerikaanse iTunes album top 10 staat. Het is de bekroning op een uitgebreide promotietour die de band de afgelopen weken deed in New York en L.A. Naast Amerikaans succes doet Hydra het ook goed in Europa. Op vrijdag 31 januari, de officiële Europese releasedatum van Hydra, kwam het album in maar liefst 10 landen binnen op #1 in de iTunes charts, o.a. in Nederland, Polen, Zweden, Noorwegen en Italië.

Frontvrouw Sharon den Adel: “We zijn enorm blij met deze overweldigende reacties op Hydra. We zijn net terug van een intensieve promotietrip in de US en het vuur is aan! We zullen er alles aan doen om dit vuur hoger op te stoken.”

Hydra is het zesde album van de Nederlandse rockband. De titel verwijst naar het veelkoppige monster uit de Griekse mythologie en staat symbool voor de muzikale veelzijdigheid van de band op dit album. Sinds deze week is de track Whole World Is Watching, een duet met Soul Asylum-zanger Dave Pirner, uit op single. Bekijk hier de clip.

Op 20 februari doet Within Temptation een uitverkochte try-out show in de Effenaar in Eindhoven. De wereldtour van Within Temptation start op 26 februari 2014 in Helsinki, en eindigt met 2 shows in de Heineken Music Hall op 2 en 3 mei, waarvan de eerste reeds is uitverkocht.
Within-Temptation-Hydra-Deluxe-Box-Set1

Deel: