De Amerikaanse indiepop band Lucius brengt op 31 maart hun debuutalbum ‘Wildewoman’ uit. Deze plaat, die via [PIAS] verschijnt, volgt de EP ‘Lucius’ uit 2012 op, die in hun thuisland veel buzz wist te creëren in de muziekpers. Met de nieuwe langspeler boordevol aanstekelijke popsongs op zak, zal het kwintet uit Brooklyn in april als onderdeel van hun Europese tour, ook Nederland aan doen voor twee shows in Amsterdam en Utrecht.

Lucius bestaat uit de twee zeer stijlvolle en in het oog springende zangeressen Jess Wolfe en Holly Laessing, die muzikaal worden begeleid door de multi-instrumentalisten Andrew Burri, Peter Lalish en Dan Molad. Afwisselend rustige en opzwepende liedjes met een rauw randje, die catchy en energiek klinken dankzij snerpende gitaren, dans-uitlokkende percussie en pittige en dynamische samenzang. Door gebruik te maken van verschillende stemmen die dezelfde toon produceren en deze zo nu en dan af te wisselen met afwijkende timing en intonatie, heeft het vijftal mede hierdoor een eigen en opvallende sound weten te ontwikkelen.

Afgelopen najaar heeft het Nederlandse publiek voor het eerst kennis kunnen maken met Lucius. Toen openden zij het Crossing Border Festival in Enschede en Den Haag en speelden ze al een introductieshow in de Spiegelbar van Tivoli.

08 april: Amsterdam, Paradiso
13 april: Utrecht, Tweetakt Festival

Deel: