Eliza Doolittle in your handsGisteren, 24 januari, verscheen het nieuwe album ‘In Your hands’ van Eliza Doolittle. Het album is de opvolger van haar debuutalbum Eliza dat op #3 binnenkwam in de UK, meer dan 500.000 exemplaren verkocht en de hitsingles ‘Pack Up’ en ‘Skinny Genes’ afleverde. Sinds afgelopen zomer is Eliza helemaal terug met de single ‘You & Me’, die ze zelf heeft geschreven en waarvoor ze een samenwerking is aangegaan met Disclosure. De eerste single van het album was ‘Big When I Was Little’ en heeft in de top 10 van de UK Airplay Charts gestaan.

Het zelfgeschreven nummer ‘Big When I Was Little’ is geproduceerd door Steve Robson (Paloma Faith) en Wayne Hector (Christina Aguilera, Nicki Minaj). Het nummer sluit aan bij het geluid van haar vorige album en is voor de luisteraar een opstapje naar haar nieuwe album waarop een oudere en wijzere Eliza Doolittle te horen is.

Eliza begon met het schrijven voor haar tweede album in het najaar van 2011, toen ze de twee jaar durende wereldtour voor haar eerste album had afgerond. Een van de eerste opnamesessies voor het nieuwe album resulteerde in ‘Waste Of Time’, een zomers nummer met R&B invloeden, dat haar soulvolle stem goed naar voren laat komen.

Naast deze nummers zijn onder andere het prachtige nummer ‘In Your Hands’, het sublieme ‘No Man Can’, het euforische ‘Walking On Water’ en het tijdloze ‘Let It Rain’ op het album terug te vinden. ‘Let It Rain’ is het perfecte voorbeeld van wat Eliza zo’n opmerkelijke popster maakt en van wat haar een rolmodel maakt voor haar generatie.

Deel: