Na onlangs door onder andere de Volkskrant, DWDD, Spits en 3voor12 getipt te zijn als ‘dé belofte van 2014’ lag afgelopen zaterdag tijdens Noorderslag de schone taak voor de jongens van Taymir om te bewijzen wat ze waard zijn. “Iets meer dan een jaar geleden zijn we begonnen en we hadden nooit kunnen denken nu hier te staan, voor ons is dit een groots moment én vooral een héél leuk moment…” Aldus gitarist Mikkie B afgelopen weekend tijdens de show in een stampvolle zaal op Noorderslag.

Alle aandacht van de afgelopen weken had vele nieuwsgierig gemaakt waardoor Taymir mocht rekenen op veel belangstelling. De band had zich voorgenomen om ‘gewoon lekker te gaan knallen’ en zich niet te veel bezig te houden met het feit dat Noorderslag een ‘showcase festival‘ is. Dit zette de Oosterpoort binnen enkele liedjes op zijn kop en maakte het optreden van Taymir één van de hoogtepunten van zowel Giel Beelen als Michiel Veenstra.

Taymir bracht in oktober vorig jaar debuutalbum ‘Phosphene’ uit
Na de vliegende start met de eerste, tot 3FM Megahit verkozen single ‘Aaaaah’ is het nu tijd voor het volgende hoofdstuk, de tweede single ‘All We Know’. De liefde voor alles wat Brits is steken de jongens van Taymir niet onder stoelen of banken. Voor de videoclip van de nieuwe single stapte de band, samen met regisseur Mark Boulas, op de boot naar Londen om de Engelse sfeer die hun muziek ademt ook op beeld te vangen.

Taymir is de komende maanden live te zien in het hele land tijdens hun clubtour. Op 30 januari begint de tour in een uitverkochte Mezz in Breda. Ook komtde band naar onze hoofdstad. Op 9 februari staat deze band in de kleine zaal van Paradiso. Het afgelopen jaar is het hard gegaan met de Haagse band Taymir, zo mochten ze mee op tour met Soul Sister Dance Revolution en Di-rect. In het begin van dit jaar hebben ze een eigen tour, de “phosphenetour”.

Deel: