Op vrijdag 24 januari wordt met een spetterende Kick Off Night in de Rabozaal van de Melkweg het startsein gegeven van Amsterdam World Jazz City 2014. De rijke traditie die Amsterdam heeft op het gebied van jazz en improvisatie, wordt in 2014 gevierd met een groot aantal evenementen. Amsterdam wordt de heuse ‘wereldjazzstad’. Op de Kick Off Night in de Melkweg passeert een breed scala aan bekende jazzartiesten en jong talent de revue. Zo staan o.a. New Cool Collective Big Band, Candy Dulfer, Yuri Honing, Greetje Kauffeld en John Engels op het podium van de Rabozaal.

Het hele spectrum van de jazz komt op deze avond voorbij. Candy Dulfer is decennia lang een van de meest internationaal gevraagde artiesten van Nederland en gaat samen met haar sax de hele wereld over, als leider van haar eigen band of in gezelschap van o.a. Prince, Van Morrison, Maceo Parker, Pink Floyd en Sheila E. Candy is lid van het Comité van Aanbeveling van Amsterdam World Jazz City 2014 en stelde met initiatiefnemers Prof. Cees Hamelink en percussionist Jeroen de Rijk haar droom line-up samen. Dit resulteerde in de keur aan artiesten die ‘heden, verleden én toekomst’ van Jazz in Nederland representeren.

Candy’s vader Hans Dulfer behoeft geen enkele introductie. Hij is dé godfather van de Nederlandse Jazz en geïmproviseerde muziek en zal zijn visie op Amsterdam World Jazz City 2014 ongetwijfeld luid en duidelijk kenbaar maken.

Met festivaloptredens en tournees over de hele wereld is New Cool Collective met recht een on-Nederlands grote ambassadeur van swingende jazz en aanverwanten. In de big band zitten alleen maar eersteklas muzikanten met ieder ernaast ook nog eigen projecten en reputaties. Voor deze avond schrijft meester arrangeur Willem Friede een aantal nieuwe arrangementen waarmee de New Cool Collective Big Band een aantal van de gasten zal gaan begeleiden.

Het ongekend grote Rotterdamse fenomeen Jules Deelder (dichter en jazzdrummer) staat samen met Bas van Lier, Erik Kooger en Boris van der Lek op het podium als De Deeldeliers. Greetje Kauffeld vierde in 2007 met het Metropole Orkest haar 50 jarig jubileum als jazz-zangeres met een enorme staat van dienst. Na al die jaren heeft ze nog steeds het vermogen om de luisteraar heel dicht te benaderen, te vertederen of te ontroeren. Verder staan ook de internationaal vermaarde saxofonist Yuri Honing, Nederlands meest ervaren jazzdrummer John Engels, de van de Voice of Holland 2013 bekende vocaliste Shirma Rouse en meester trompetist Ack van Rooyen op de bühne. De bekende jazz fluitist (Meester altist) Peter Guidi presenteert met zijn JazzFocus Big Band een aantal jonge supertalenten waaronder vocaliste Sanne Huijbregts.

Amsterdam World Jazz City 2014: Kick off night
Hans en Candy Dulfer / Jules Deelder & Bas van Lier, de Deeldeliers / New Cool Collective Big Band / Greetje Kauffeld / John Engels / Yuri Honing / Ack van Rooyen / Shirma Rouse / JazzFocus Big Band o.l.v. Peter Guidi / Sanne Huijbregts

Datum: Vrijdag 24 januari
Zaal open: 19.00 uur
Locatie: Melkweg te Amsterdam
Tickets: € 22,70 (incl servicekosten, excl lidmaatschap)

Deel: