Het nieuwe jaar is voor zanger/entertainer Albert West niet goed begonnen. Vrijdagochtend 28 december 2012 kreeg Albert West last van uitvalsverschijnselen. De huisarts heeft hem direct naar het ziekenhuis verwezen. Al snel werd duidelijk dat hij opgenomen moest worden. In het ziekenhuis zijn de artsen meteen begonnen met onderzoeken. Vrijwel meteen leken zijn klachten te duiden op een herseninfarct. In de dagen daarna zijn de artsen gaan twijfelen over deze diagnose, met name vanwege aanhoudende pijn, toenemende uitval klachten en bepaalde klachten van een herseninfarct die Albert juist niet had. Denk hierbij aan verlammingsverschijnselen in het gezicht en spraak- en concentratie stoornissen.

Maandag 31 december heeft Albert West een MRI-scan gehad van zijn hersenen en bloedvaten. Op die scan was weliswaar het een en ander te zien, maar gaf eigenlijk te weinig aanknopingspunten voor de diagnose van een herseninfarct. De aandacht werd nu verschoven naar een mogelijk probleem in de wervelkolom. Daarom heeft Albert West later op deze dag nog een MRI-scan gehad, ditmaal van zijn nek. Op oudejaarsavond is hiervan de uitslag naar bekend geworden. Het blijkt een zeer zeldzaam voorkomend infarct te zijn: een ruggenmerg infarct. Kort gezegd is er dan sprake (geweest) van een blokkade in de slagader in de wervelkolom die de uitval heeft veroorzaakt.

Omdat een ruggenmerg infarct slechts enkele keren per jaar voorkomt is er ook niet veel over bekend. Het vervolgtraject is op dit moment nog erg onduidelijk en we hopen de komende weken op meer informatie. Wel weten we dat vanaf nu voor Albert West al zijn energie nodig heeft om te revalideren. Dit zal naar verwachting maanden gaan duren. Albert West zal naar een revalidatiekliniek gaan om te revalideren. De zanger zelf is één brok vechtlust en hij gaat zich vanaf nu volledig richten op zijn herstel.

 

Deel: