Ondanks dat het een gratis toegankelijk festival was, waren de zaken zeer goed geregeld. De organisatie, beveiliging, artiesten en de horeca. De zaterdag startte rustig. Het rockpubliek was duidelijk aanwezig en werden verwend met optredens van onder andere SQY Rocking Team, welke bekend staat energieke live shows te geven en ook bij Kempenerpop dit weer bewees. Zanger Harald van Kruysdijk liet zich door het publiek crowdsurfend meedragen na een stage dive.

De weergoden zaten op de zaterdag niet mee, op het einde van de dag begon het te regenen en moesten er door de organisatie sleuven worden gegraven voor het laten wegspoelen van het water. De tweede en laatste dag van Kempenerpop 2011 op zondag 18 september was een echte familiedag. Het was drukker en een echte gezinsdag. Ook voor de oudere mensen die even kwamen kijken werd opgestaan door de feestvierders en genoten ook van de muziek van onder andere Cashley welke speciaal voor Kempenerpop 2011 vanuit Berlijn kwamen.

Waar op de zaterdag de kinderen door toeters werden geamuseerd liepen er op de zondag figuren rond zoals een politieagent. Verder was er kindertheater Joop & Harry aanwezig die de tent gevuld kregen voor de kinderen en de ouders maar ook de Bazzookas wisten de kinderen voor zich te winnen. De ouderen stonden buiten de tent nog te kijken. Pas in het begin van de avond kwamen de wolken over Waalre en vielen enkele druppels. Maar dit zou de pret niet drukken. Ook Chef’Special; 3fm Serious Talent van afgelopen jaar en inmiddels niet meer weg te denken van de poppodia was in Waalre aanwezig en wist de grote tent goed te vullen.

Waarschijnlijk zijn de bezoekersaantallen van vorig jaar niet gehaald maar als dit zo zou zijn heeft dit ook te maken met de slecht voorspelde weers-omstandigheden. Veel mensen verwachtten regen. Kempenerpop 2011 is succesvol verlopen, vertrouw niet altijd op Piet Paulusma. Volgend jaar een echte aanrader voor alle feestvierders die van goede muziek houden. De bands deden het goed en alle publiek werd hartelijk en gratis ontvangen.


Foto’s (c) 2011 Raymond van Hoorn

Deel: